Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İşitme Kayıplı Çocuklarda Ailenin Sosyodemografik Özelliklerinin Dil Gelişimine Etkisi

ÖZER, Havva

İşitsel sistemde meydana gelen herhangi bir patoloji işitme kaybına neden olmaktadır ve özellikle prelingual dönemde meydana gelen işitme kaybı çocuklarda birçok gelişim alanını olumsuz yönde etkilemektedir. İşitme kaybının en çok etkilediği gelişim alanlarından biri de dil gelişimidir. İşitme kayıplı çocukların dil gelişimi altıncı aya kadar işiten akranları ile aynı olsa da altıncı aydan sonra işitme kayıplı çocukların dil gelişiminde anlamlı bir gerileme ve duraklama görülmektedir. Bu nedenle işitme kaybının erken teşhisi ve müdahalesi büyük önem arz etmektedir. İşitme kayıplı çocuklarda di ...Daha fazlası

Erişime Açık

Siren Sesine Maruz Kalan İtfaiyecilerin İşitme Sistemlerinin Odyolojik Değerlendirilmesi

BAYSAL, Hatice Nur

Gürültü, en önemli iş ve çevre sağlığı tehlikelerinden biridir. Gürültü bir miktar kontrol altına alınabilmektedir ancak, kontrol altına alınamayan gürültü, bireyde işitme kaybına sebep olabilir. Gürültüye bağlı işitme kaybı (GBİK), iç kulaktaki tüy hücrelerine yavaş yavaş, geri döndürülemez şekilde zarar verir. Mesleki olarak GBİK birçok meslek grubunda görülebilmektedir. Özellikle itfaiyeciler, siren sesi ve aşırı gürültü çıkartan ekipmanlara maruz kalmalarından dolayı bir işitme kaybı riski altındadırlar. Bu çalışmanın amacı; siren sesine maruz kalan 30 itfaiyeci bireyin işitme eşiklerinin, ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms