Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [2]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [1]
Erişime Açık

6750 Sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Kapsamında Kurulan Taşınır Rehni Sözleşmesinin Şekli

DOĞU, Hakkı Mert | GÜLEŞ, Bedia

Toplumdaki akdi ilişkilerde bir alacağın varlığı kadar onun tahsil edilebilir olması da önemlidir. Rehin de bu öneme hizmet eden araçlardan biridir. Bu noktada taşınır rehninin kefaletten daha güvenceli olduğu da söylenebilir. Çünkü kural olarak rehin konusu eşya, taşınır rehninde alacaklının zilyetliğinde bulunmaktadır. Ancak teslimsiz kurulan rehinler de söz konusudur. Bunlardan biri de 1.1.2017’de yürürlüğe girecek olan Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanununa göre kurulan taşınır rehnidir. Kanunda öngörülen taşınır rehinleri, Rehinli Taşınır Siciline tescille kurulur. Rehin hakkının bir si ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms