Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 17 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Ekipman Talimatı Kapsamında Sportif Ekipmanlarda Bulunabilecek Reklamlar

DOĞU, Hakkı Mert

Spor ve spor hukukundaki gelişim, hukukun diğer alanlarını da etkilemektedir. Bu alanlardan bir tanesi reklam hukukudur. Sporcuların formalarında yer alabilecek reklamlara ilişkin spor hukuku ile reklam hukukunun kesiştiği ve ortak bir şekilde hareket edilmesi gereken bir alan gündeme gelmektedir. Bu açıdan spor hukuku ile reklam hukuku kavramları dikkate alınmak suretiyle her iki hukuk dalının kesişim noktasından hareketle birtakım değerlendirmelerde bulunmak gerekir. Çalışmanın konusunu sportif ekipmanlarda bulunabilecek reklamlar oluşturmaktadır. Bu kapsamda forma setlerinde ve diğer sporti ...Daha fazlası

Erişime Açık

Yayın Yetki Belgesi ve Bundan Doğan Sorumluluk

DOĞU, Hakkı Mert

Futbol, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sevilen ve takip edilen bir spor dalıdır. Futbol müsabakalarının yayınlanması meselesi ise hem spor süjeleri (örneğin seyirciler, spor kulüpleri) hem de spor hukuku açısından son derece önemlidir. Futbol müsabakalarının yayınlanması, spor hukuku kuralları dikkate alındığında belirli şartların sağlanmasıyla mümkün olmaktadır. Futbol spor yayınlarının gerçekleştirilebilmesi için yayın yapmak isteyen kuruluşun “yayın yetki belgesini” alması gerekmektedir. Yayın yetki belgesinin alınmasıyla birlikte futbol müsabaka ya da müsabakalarının yayın hak ...Daha fazlası

Erişime Açık

61 Soruda Spor Hukuku

DOĞU, Hakkı Mert

Kitapta spor hukukuna ilişkin 61 adet soru ve cevap yer almaktadır. Kitap hazırlarken Türkçe ve yabancı spor hukuku kitapları ile birçok makaleden faydalanılmıştır. Kitabın soru-cevap şeklinde hazırlanmasının sebebi, okuyucunun meseleleri daha rahat anlayabilmesi ve özellikle yeni başlayanlar için spor hukukunu sevdirebilmektir. Soru ve cevaplar olabildiğince açık ve anlaşılabilir bir şekilde okuyucuya sunulmaktadır. Kitabın ikinci baskısında da soru sayısı aynı kalmıştır. Bununla birlikte bazı yeni kaynaklar eklenmiş; metin içerisinde düzeltmeler ve güncellemeler yapılmıştır.

Erişime Açık

E- Spor ve E-Spor Hukuku’nda Sporcu Sözleşmeleri

DOĞU, Hakkı Mert

Son yıllarda hızlı bir gelişim evresine giren spor ve spor hukuku, bu gelişimini sanal alemde de göstermektedir. E-spor (elektronik spor) adı altında ortaya çıkan ve genellikle internet üzerinden takım halinde ya da bireysel olarak oynanan bilgisayar oyunlarında kendini gösteren bu spor dalı, bütün dünyada özellikle gençleri etkisi altına almaktadır. Sporun bütünleştirici özelliği, e-sporda daha sıkı bir şekilde hissedilmektedir. Espor aracılığıyla dünyanın neresinde olursa olsun e-spor sporcuları internet üzerinden bağlantı kurabilmekte ve böylece sporun ana teması olan dostluklar kurulabilme ...Daha fazlası

Erişime Açık

Türk Spor Hukuku’nda Fair Play

DOĞU, Hakkı Mert

Spor ve spor hukuku açısından önemli olan bir konu da fair play’dir. Makalede Türk Spor Hukuku’nda Fair Play, Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play Talimatı kapsamında incelenmiştir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms