Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kadınlarda Travmatik Doğum Algısı ve Anne-Bebek Bağlanma Durumlarının İncelenmesi

YILMAZ, Elif | ŞAŞMAZ, Sinem | ÇAKIROĞLU, Sultan | ÖZDOĞAN, Şeyma | BAY, Fatma

Amaç: Bu çalışmada, kadınlarda travmatik doğum algısı ve anne bebek bağlanmasını etkileyen faktörler ile travmatik doğum algısı ve anne bebek bağlanması arasındaki ilişkinin araştırılması amaçlamaktadır. Yöntem: Araştırma; Konya ilinde bulunan özel bir hastanenin kadın-doğum polikliniklerine başvuran doğum sonrası 1-7. gününde olan 212 kadın ile 01.12.2019 ve 31.12.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri; anket formu, Travmatik Doğum Algısı Ölçeği ve Anne-Bebek Bağlanma Ölçeği (ABBÖ) kullanılarak toplanmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan kadınların, %53,3’ü 26-34 ya ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms