Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Türk ve Maruni Evleri Mimari Özelliklerinin Tipolojik Karşılaştırılması, Konya Örneği

BALTA, Sema Nur

Konya, yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Osmanlı imparatorluğu tarafından Lübnan’dan getirilen Marunilerde bunlardan biridir. Konya’ya 1861 yılında getirilen Maruniler, şehrin merkezine yerleşmişlerdir. Bu tez çalışmasında farklı dini inançları ve kültürel kolları olan Maruni ve Türklerin aynı coğrafyada konutlarının tipolojik olarak incelenmesi amaçlanmıştır. Konya’da tipolojik özellikleri taşıdığı düşünülen üç Maruni ve üç Konya Türk evi seçilmiştir. Bu evler Arapoğlu Kosti Evi, Atatürk Evi, Dr. Nevzat Özkal Evi, Sarıyakup Mahallesi Mengüç Caddesi 22584 Ada 1 Parsel K ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms