Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Türk İş Hukukunda Kısa Çalışma

ÖZTAYLAN, Gülşah Aybike

Kısa çalışma uygulaması; genel, sektörel, bölgesel ekonomik kriz veya zorlayıcı sebeplerin varlığı halinde ekonomik hayatı koruma, çalışanlara gelir güvencesi sağlama ve işsizliği önlemeye yönelik kanuni bir çözüm yolu olarak hukukta yer almış ve bu bağlamda çalışma hayatında ilgili düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada kısa çalışma kavramı ortaya konulmuş, nedenleri, uygulama koşulları, hukuki zemini, sona ermesi ve sonuçları ile birlikte iş sözleşmesine etkileri değerlendirilmiş, pandemi dönemindeki özel düzenleme ortaya konulmuştur.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms