Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kripto Para Dünyasının Öncüsü Bitcoin’in Türkiye Açısından Değerlendirilmesi

YILDIZ, Türkan | AFŞAR, Bilge

Temelinde, dağıtık ağ yöntemi kullanılarak, merkezileşmiş ve bir otoriteye bağlı olan geleneksel para yönetimi sistemini, dezavantajlarını ve aracıları ortadan kaldırarak, para alışverişi esnasındaki maliyeti düşürüp, daha güvenilir, şeffaf ve merkezîleşmemiş bir sistem kurmayı hedeflemiş olan Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından yayımlanan “A Peer-to-Peer Electronic Cash System” isimli makale ile dünyaya tanıtılmıştır. Teknolojinin hızla gelişmesi tüm sektörleri etkilediği gibi, paranın kullanılış biçimi ve işlevini de değiştirmiştir. Özellikle para transferlerinin sürelerinde ve ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms