Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kadınları Doğumdan Korkutanlardan Biri de Sağlık Profesyoneli mi?

BAY, Fatma | KARAKOÇ, Hediye | ONAT, Güliz

Korku Türk Dil Kurumu’nda “Bir tehlike veya tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü” olarak tanımlanmaktadır(1).Doğum korkusu ise; doğum başlamadan, başladıktan ve gerçekleştikten sonra yaşanan korku olarak ifade edilmektedir(2).Bu durumda korkunun ortaya çıkması için var olacak tehlike “doğum” olarak görülmekte, eşsiz bir deneyim kadınların zihninde tehlike çanları çaldırmaktadır. Doğum korkusu yaşayan kadınlar arasında sezaryen isteği sık görülmektedir(3,4,6).Bu oran yurt dışında %6-10 olarak bildirilirken, ülkemizde %47,4 olarak belirtilmiştir(3). Yapılan bir çalışmada; gebe kadı ...Daha fazlası

Erişime Açık

Menopozla İlgili Genitoüriner Sendrom Semptomlarının Hafifletilmesinde Kullanılan Bitkisel Uygulamalar

KARAKOÇ, Hediye | BAY, Fatma | ONAT, Güliz

Problem tanımı ve Amaç: Menopozla ilgili genitoüriner sendrom; östrojen ve diğer cinsiyet hormonlarında azalma sonucu labia majör/minor, klitoris, vestibul, vajina, üretra ve mesane değişikliklerini içeren belirti ve bulgular olarak tanımlanmaktadır. Sıcak basması gibi zaman geçtikçe ortadan kaybolan menopoz belirtilerinin aksine genitoüriner semptomlar genellikle kalıcıdır ve zamanla ilerleyebilmektedir. Bu derleme ile menopozla ilgili genitoüriner sendrom semptomlarının hafifletilmesinde kullanılan bitkisel uygulamalar ile ilgili yapılmış ve yayınlanmış randomize kontrollü çalışmaların gözde ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms