Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Gebelerin Doğum Koçluğu Hakkındaki Bilgi, Görüş Ve Tutumlarının Değerlendirilmesi

KARAKOÇ, Hediye | ÖZKAN, Hava | BAYRAK, Sevgi | ÖZTÜRK, Tuğçe | TOPRAK, Nurcan

Amaç: Gebelerin doğum koçluğu hakkındaki bilgi, görüş ve tutumlarını belirlemek amacıyla bu araştırma yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı türde yapılan araştırmanın evrenini, Erzurum’da Kadın Doğum Hastanesi Polikliniklerine Aralık 2014/Şubat 2015 tarihleri arasında başvuran 272 gebe oluşturmuştur. Veriler, literatür bilgileri ve daha önce yapılan benzer çalışmalar incelenerek hazırlanan anket formu ile toplanmış ve SPSS 20.0 paket programında yüzdelik dağılım ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Araştırmaya katılan gebelerin %35.7’sinin 25-29 yaş grubunda olduğu, %41.5’inin ilkokul mezunu ...Daha fazlası

Erişime Açık

Meleis’in Geçiş Kuramına Dayalı Postpartum Dönemde Bakım

KARAKOÇ, Hediye | HAMLACI, Yasemin | ÖZERDOĞAN, Nebahat

Kuram ve modeller; değişkenlerin bakım üzerindeki etkilerini öngörebilmeyi, bilgi ve uygulamaları sistematize edebilmeyi sağlamaktadır. Ebe ve hemşirelerin sağlık bakımında hedeflenen sonuçlara ulaşılabilmesi için uygun kuramları kullanmaları önem taşımaktadır. İnsan yaşamında hastalık, gebelik, doğum gibi gelişimsel geçiş süreçleriyle karşılaşmaktadır. Geçiş sürecinde, bireylere geçişe bağlı ihtiyaçlarına göre bireysel ve bütüncül bakım verilmelidir. Kadın hayatı evrelerindeki en önemli gelişimsel yaşam olaylarından bir tanesi de anneliğe geçiştir. Postpartum dönemde anneliğe geçiş sürecinde ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms