Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [2]
Yayın Dili [2]
Erişime Açık

Doğum Eyleminde Kullanılan Sentetik Oksitosinin Maternal ve Fetal Sağlığa Etkileri

BAY, Fatma | ÖZERDOĞAN, Nebahat

Doğum hormonal bir süreçtir ve doğumun ikinci evresinde uterotoniklerin salınımı ve bunlara duyarlı myometrial reseptörlerin sayısındaki artışla, doğum eylemi spontan olarak başlamaktadır(1). Bazı durumlarda doğum eylemini başlatmak (indüksiyon) yada başlayan eylemi hızlandırmak (augmentasyon) amacıyla uterotonik olarak sentetik oksitosin kullanılmaktadır. Doğum indüksiyonu, endikasyonlarının bulunduğu durumlarda fetal/neonatal morbiditeyi azaltmak amacıyla yapıldığında medikal doğum indüksiyonu olarak tanımlanmaktadır. Elektif doğum indüksiyonu terimi ise; medikal veya obstetrik endikasyonlar ...Daha fazlası

Erişime Açık

Orem’in Öz Bakım Eksikliği Teorisi

BAY, Fatma

Son yıllarda temel sağlık hizmetlerinin, "herkes kendi sağlığının değerini bilmeli ve sorumlu olmalıdır" şeklindeki ana teması yoluyla öz bakım kavramı dikkatleri çekmeye başlamıştır.1 Öz bakım; "bireylerin, kişisel olarak yaşamlarını, sağlık ve iyiliklerini korumak için kendilerine düşeni yapmalarıdır". Bireyin kendi sağlığı için tüm sorumlulukları alması öz bakımın hedefidir.2 Aynı zamanda öz bakım, insanlarda kişisel merak, eğitim ve sağlık bakımından edinilen tecrübeler ile öğrenilmiş davranışlardan oluşmaktadır.3

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms