Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Dr. Öğr. Üyesi Şerife AlpaKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ/TIP FAKÜLTESİ/TEMEL TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ/ANATOMİ ANABİLİM DALI/
Erişime Açık

Fovea Capitis Femoris Morphometry and Femoral Inclination Angle In Central Anatolian Dry Femurs

TÜRKOĞLU, Fatma Nur | AKIN SAYGIN, Duygu | ALPA, Şerife | AYDIN KABAKÇI, Anıl Didem

Femur vücudun en uzun ve en kuvvetli kemiğidir. Caput femoris’in kalça eklemi içerisindeki pozisyonundaki ve morfometrik yapısındaki değişiklikler kalça ekleminde, displazi ve osteoartroz gelişimiyle ilişkilendirilmiştir. Ayrıca femur başı avasküler nekrozu açısından, önemli olabileceği düşünülmüştür (2, 3, 7). Fovea capitis femoris, proksimal femur ile ilgili morfometrik ölçümlerde, kalça eklemi ile ilgili radyolojik muayenede, artroskopik işlemlerde ve cerrahi girişimlerde önemli bir landmarktır (1, 4, 6). Bu nedenle çalışmamızda, fovea capitis femoris’in femur başı üzerindeki lokalizasyonu ...Daha fazlası

Erişime Açık

Morpometric Analysis Of Dry Femurs Collected From Central Anatolia

ALPA, Şerife | TÜRKOĞLU, Fatma Nur | TÜRKOĞLU, Burak | AYDIN, Methi Sipan

The femur is the largest bone in the human skeleton. We aimed to take the morphometric measurements of the femur and to evaluate the relations between these measurements. The study was carried out in the Department of Anatomy, Faculty of Medicine, KTO Karatay University. A total of 268 bones, 124 right and 144 left, were included in the study. Photographs of the femurs were taken at equal distances and using millimetric paper for measurements. Measurements were taken with image-j program. In our study, femur length, femoral cord length, femoral diaphyseal curvature, thickness measurements from ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms