Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kırsal Mimari Miras Üzerine Konut Tipolojisi Araştırması: Çavuş Köyü

BACAK, Fatma Nur | DAĞ GÜRCAN, Ayşenur | TERECİ, Ayşegül

Yüz yılların birikimiyle oluşan yapım tekniği ve kültürü içinde yetişmiş yerli ustalar tarafından inşa edilen kırsal mimarlık yapıları belirli kalıplara sahiptir. Bu kalıplar ile şekillenen mekân birimlerinin bir araya gelme durumuna göre elde edilen tipolojiler bölgenin özgün mimari karakterinin oluşumuna katkı sağlamaktadırlar. Bu noktada tipoloji kavramı kırsal mimarlık ürünlerinden özellikle kırsal konutları anlamak ve tanımlamak için önem taşımaktır. Çalışma alanı olarak Konya-Beyşehir Çavuş Köyü’nün seçilmesinde tarihi değeri, coğrafi konumu ve sahip olduğu özgün mimari karakter rol oyna ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms