Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 4 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Health Coming from Pomegranate

ALAÇIK DEVELİOĞLU, İrem | KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan

Pomegranate, Punica granatum L., a member of the Punicacae family, is an edible fruit known to be used for medicinal purposes from ancient times to the present day, just like many other plants. The roots, flowers, fruit, bark, aril (seed), and other parts of the pomegranate are actively used in the health sector. The aim of this current study is to evaluate the health effects of pomegranate, which can be consumed as a functional food from past to present, under different subtitles. Pomegranate and its by-products have features such as anti-bacterial, anti-oxidant, anti-cancer, anti-obesity, an ...Daha fazlası

Erişime Açık

Looking at One of The Local Food: Effects Of Etli Ekmek On Type 2 Diabetics

KESER, Muteber Gizem | HACIŞAHİNOĞULLARI, Hülya | KARŞIDAĞ, Kubilay | VATANSEV, Hüsamettin | İPEKÇİ, Süleyman Hilmi | YAĞCILAR TAN, Hafize

Aim: This study was designed and aimed for assessing the effects of etli ekmek on blood glucose, insulin, and serum lipid values of type 2 diabetic patients. Materials and Method: A total of 33 diabetic patients consumed two kinds of meal differ in carbohydarate and fats. Blood samples of patients taken at prior to consumption of meal and 0’,30’,60’,90’,120’,150’, 180’ min after consumption of meal. Blood glucose, insulin levels and lipid parameters were analyzed by ELISA method. Results: There was no significance between the values of the change in blood glucose before and after consumption o ...Daha fazlası

Erişime Açık

Pandeminin Üniversite Öğrencilerinin Uyku ve Yeme Alışkanlıkları ile Psikolojik İyi Oluşlarına Etkisi

TÜRK DÜDÜKCÜ, Figen | KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan

Giriş: Bu çalışma, halen devam etmekte olan pandemi sürecinde üniversite öğrencilerinin beslenme ve uyku düzeninin psikolojik iyi oluşları üzerindeki etkilerini incelemeyi ve değerlendirmeyi amaçlamıştır. Gereç-Yöntem: Kesitsel olarak tasarlanan bu çalışma Türkiye'nin Orta Anadolu şehirlerinden biri olan Konya'da yürütülmüştür. Çalışmanın evreni 2021-2022 eğitim öğretim yılında Konya’da bir vakıf üniversitesinde eğitim gören sekiz bin lisans ve önlisans öğrencisidir. Bu öğrencilerden gönüllü olarak 604 öğrenci çalışmaya katılımayı kabul etmiştir. Katılımcıların sosyodemografik özellikleri, bes ...Daha fazlası

Erişime Açık

Fonksiyonel Bir Besin Olarak Nar

ALAÇIK DEVELİOĞLU, İrem | KESER, Muteber Gizem | ÜNÜSAN, Nurhan

Punicacae ailesinin bir üyesi olan nar, Punica granatum L., tıpkı diğer pek çok bitki gibi antik çağdan günümüze kadar ulaşan, tıbbi amaçlı olarak kullanıldığı bilinen, yenilebilir bir meyvedir. Narın kökleri, çiçeği, meyvesi, kabuğu, aril (çekirdek) ve diğer kısımları sağlık sektöründe aktif olarak kullanılmaktadır. Bu güncel çalışmanın amacı geçmişten günümüze fonksiyonel besin olarak tüketilebilen narın sağlığa olan etkilerinin farklı alt başlıklarda değerlendirilmesidir. Nar ve yan ürünleri anti-bakteriyel, anti-oksidan, anti-kanser, antiobezite, anti-nörodejeneratif, anti-aterosklerotik, ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms