Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Farklı Dolgu Duvarların Betonarme Bir Yapının Sismik Yük Davranışına Etkisinin İncelenmesi

SOYDOĞAN, Hasan Furkan | SANCIOĞLU, Sadrettin | CAN, Hüsnü

Dolgu duvarlar, betonarme çerçevelerin arasına mimari projeye uygun olarak yerleştirilen elemanlardır. Taşıyıcı özelliği olmadığından, yapılarda zati ağırlık olarak kesit hesaplarında dikkat edilse de yatay yüklere karşı etkisi ihmal edilmektedir. Bu çalışmada, x- yönünde 7, y- yönünde 3 açıklığa sahip 10 katlı betonarme bir yapıda dolgu malzemesi olarak kullanılan boşluklu fabrika tuğlasının ve gazbeton bloğun, yapının sismik yük davranışına etkisi irdelenmiştir. Çalışmada, 9 farklı dolgu duvar düzeni modellenmiştir. Yapıdaki kolon ve kirişlerin kesitleri yürürlükte olan Betonarme Yapıların T ...Daha fazlası

Erişime Açık

Merkezi Çelik Çaprazların Bir Çelik Yapı Üzerinde İncelenmesi

SANCIOĞLU, Sadrettin | ÇARBAŞ, Serdar

Çelik yapılarda moment aktaran çerçeve sistemleri ve merkezi çaprazlı çerçeve sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Yapının düşey ve yatay yükler altında göstereceği yapısal davranışa göre yapısal elemanlar yönetmelikler uyarınca belirlenir. Bu çalışmada, 54x22 metre taban ölçülerine sahip, geniş açıklıklı, simetrik 5 katlı bir çelik çerçeveli yapı, Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapımına Dair Esaslar-2018’e (ÇYTHYE-2018) ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine (TBDY-2018) göre incelenmiştir. İncelenen yapıdaki kolon ve kirişler, SAP2000 yazılımı kullanılarak boyutlandırılmıştır. Tasarım ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms