Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

İşitme Cihazı Kullanan Presbiakuzili Bireylerde Artikülasyon İndeksinin Değerlendirilmesi

DALAK, Ali Kaan

Yaşın ilerlemesi, insan vücudunun çoğu sistemini olumsuz etkilediği gibi işitme sistemini de olumsuz etkilemektedir. Yaş ilerledikçe işitsel yollarda birtakım harabiyetler meydana gelmektedir. Bu harabiyetlerin ilerlemesi ile oluşan işitme kaybına presbiakuzi (yaşa bağlı işitme kaybı) adı verilir. Yaş ilerledikçe oluşan harabiyetler, işitme kaybına yol açtığı gibi konuşma anlaşılırlığının azalmasına da sebep olmaktadır. Günümüzde işitme kaybının rehabilitasyonu için işitme kaybının tipine ve türüne dikkat edilerek çeşitli işitme cihazları uygulaması yapılmaktadır. Literatürde işitme kaybının t ...Daha fazlası

Erişime Açık

Presbiakuziye Bağlı Oluşan Tinnitusa Sahip Bireylerin İşitme Cihazı Kullanımının Tinnitus Üzerindeki Etkisi

FİRİK, Tuçe

Presbiakuzi işitsel hassasiyet kaybı, ses lokalizasyonunu bulmakta zorluk ve santral sinir sisteminde yavaşlama olarak tanımlanır. Ortaya çıkan zayıf konuşmayı anlama, yaşlı yetişkinlerde bilişsel, duygusal ve sosyal işlev üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Son araştırmalar, yaşlılarda işitme bozukluğu ile sosyal izolasyon, kaygı, depresyon ve bilişsel gerileme arasında bir ilişki olduğunu ortaya koymuştur. Bu bulgular, yaşlı popülasyonda işitme kaybının teşhis ve tedavisinin önemini vurgulamaktadır. Presbiakuzi ile birlikte bildirilen tinnitus varlığı %8 ile %72 arasında değişmektedir. Tin ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms