Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

الشمولية الدلالية والمنهجية بين قصتين مختلفتين: مثال قصتي يوسف وموسى

SÖNMEZ, Ramazan

Makalenin konusu Yusuf ve Musa kıssalarındaki anlam bütünlüğüdür. Kur’an kıssaları çok olmakla beraber bu iki kıssanın ortak noktası Kur’an’ın mesajı hususunda kendi içlerinde bir tamlık ve bütünlük taşımalarıdır. Bu nedenle çalışmanın örneklemini bu iki kıssa oluşturmuştur. Çalışmada Yusuf ve Musa kıssalarının hem yöntemsel hem de anlamsal bütünlüğe sahip olduklarını, dolayısıyla Kur’an’ın tek kaynaktan, tek çıkış noktasından ürediğini göstermek temel hedeftir. Farklı iki kıssa, farklı sureler anlamına gelirken değişkenlerin ve farklılıkların çok fazla olduğu iki metinde Kur’an’ın ana mesajla ...Daha fazlası

Erişime Açık

المترادفات في العربية وأثرها في اللغة

CENGİZ, Saffet

المترادفات في العربية وآثارها في اللغة الباحث صفوت جنكيز جامعة كاراتي Saffet.cengiz@karatay.edu.tr 0000-0003-4671-444X الملخص كثير من العرب اليوم يجهلون الفرق بين مترادفات لغتهم، ودلالة كل كلمة، والوجه الصحيح الذي يجب أن تستخدم به، كفرق بين شيخٍ وعجوزٍ مثلاً. وتزداد هذه المشكلة وضوحاً، عند تعلم أحدٍ من الأعاجم للغة القرآن، فمعظم القواميس الحديثة _من العربية إلى أي لغة أجنبية أخرى_ تذكر الكلمة العربية ومقابلها باللغة الأجنبية، دون تسليط الضوء على الفرق بين المترادفات، كأسماء القمر مثلاً. ففي اللغة العربية للقمر الكثير من الأسماء تختلف بحسب الوقت وعمرُ القمر كالوَضَح والسَّاجور والسّاهور ...إلخ، ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms