Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 3 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Kitap İncelemesi: İnsan Toplumlarının Temelinde: Antropolojinin Bize Öğrettikleri

Aktürk, Emre

Maurice Godelier, ilk baskısı 2007 yılında Paris’te Fransızca olarak yapılan bu kitabının ortaya çıkış fikrini, bir dizi konferans verdiği 2002 yıllarına dayandırmaktadır. Zaten kitabın bazı bölümlerinin de bu tür toplantı ve konferanslarda verilen sunum ve bildirilere dayandığı da görülmektedir. Kitabın arka kapak yazısından da anladığımız kadarıyla yazarın bu çalışmasını, neredeyse 40 yıllık akademik hayatındaki çalışmalarının ve okumalarının bütünlüklü bir sentezi olarak da görmek mümkündür. Kısaca Yazar’dan bahsetmemiz gerekirse, 1934 yılında Fransa’da doğan Godelier; Felsefe, Sosyoloji, M ...Daha fazlası

Erişime Açık

İnsan Birlikteliklerini Anlamada İki Farklı Disiplinde İş Birliğinin Önemi: Sosyoloji ve Antropoloji

Aktürk, Emre

Bu bildirinin konusu, Sosyoloji ve Antropoloji disiplinleri arasındaki ilişki ve yakınlığın geçmişten bugüne değişen boyutlarını kısaca ele almak ve bu iki disiplin arasındaki iş birliği ve bakış açısı paylaşımının artırılmasının ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktır. Bu noktada bildiride Antropoloji ile kastedilenin, Fiziki Antropoloji’den ziyade Sosyal ve Kültürel Antropoloji olduğunun belirtilmesi gerekir. 19. yüzyılda Batı Avrupa’da neredeyse aynı dönemlerde kendini gösteren bu iki disiplinin ilki olan Sosyoloji, Batı’nın kendi toplumunu anlama ve toplumsal sorunlarına bir çözüm bulma ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms