Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [2]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Alışveriş Merkezlerinde Çocuk Mekânlarının İncelenmesi; Konya Örneği

TEKİN, Gamze

Çocuk ve mekân konulu çalışmaların temelinde çocuğun mekân algısı ve davranışlarının nasıl şekillendiği vardır. Davranış, insanın kültürel çevresi ve ailede aldığı toplumsal örf ve adetlerin tümünden beslenir ve insanın gereksinimlerinden kaynaklanır. Çocuğun gelişim sürecinde var olduğu yaşam alanlarının mekânsal düzenlemesinin, sağlıklı birer birey olarak hayatlarını devam ettirmelerinde bilişsel ve zihinsel gelişime destek olmasının önemi oldukça fazladır. Bu mekânlar incelendiğinde çocuğun gelişimi hem fiziksel hem sosyal çevresinde yaşanmaktadır. Çocuğun fiziksel çevresini temel ihtiyaçla ...Daha fazlası

Erişime Açık

Mekân ve Çocuk Etkileşiminin Hikâyeler Üzerinden Değerlendirilmesi

AYTEKİN, Özge

Gelişim psikolojisine göre, insanın yaşamı boyunca gelişimi ve değişimi devam eder. Çocukluk, gelişimin temellerinin atıldığı ilk dönem olduğu için oldukça önemlidir. Gelişim, kalıtım ve çevrenin etkileşimi ile oluşur. Gelişimi etkileyecek çevre faktörleri ise kültür, yaşanılan yer, aile yapısı gibi etkenlerdir. Kültürel ve sosyal mekânlar ise toplum gelişimini destekleyen mekânlardır. Bu sebeple çevreyi algılayıp farklı anlam yükleyen çocuk için yaşadığı ve hayal ettiği mekânlar gelişimine yön verir. Sembolik ögeler ve mekân unsurları içeren; hayal dünyasına katkı sağlayan edebi metinler ise ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms