Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Yapı Kayıt Belgesi Verilen Yapılarda Depremden Doğan Sorumluluk

DOĞU, Hakkı Mert

Yapı kayıt belgesi, İmar Barışı Kanunu şeklinde adlandırılan ve 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunla 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16’ncı maddesinde düzenlenen yeni bir kavramdır. Ayrıca yapı kayıt belgesine ilişkin olarak 30443 Sayılı Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar adı altında çıkarılan tebliğ ile ayrıntılı düzenlemelere yer verilmektedir. Yapı kayıt belgesi, yapı kayıt sistemine kaydın yapılması suretiyle alınmaktadır. Tebliğin 3. maddesinin (ç) bendine göre yapı kayıt sist ...Daha fazlası

Erişime Açık

Yapı Kayıt Belgesinin Yalan ya da Yanlış Beyanlarla Düzenlenmesinden Doğan Hukuki Sorumluluk

DOĞU, Hakkı Mert

Yapı kayıt belgesi, imar affı kapsamında İmar Kanunu’nun Geçici 16. maddesi ile 30443 Sayılı Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği ile getirilmiştir. Bu belgenin alınmasıyla birlikte, İmar Kanunu’na aykırı yapıların affedilmesi yolu açılmaktadır. Dolayısıyla devlet ile özel kişiler arasında bir barış sağlanmaktadır. Makalede yapı kayıt belgesinin yalan ya da yanlış beyanlarla düzenlenmesinden doğan hukuki sorumluluk incelenecektir. Ayrıca bunun sonuçları üzerinde bazı değerlendirmelerde bulunulacaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms