Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.000 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Türkiye Ve Ab Ülkelerinin Rusya'dan Doğal Gaz İthalat Yöntemlerinin Karşılaştırılması: Türkiye İçin Öneriler

ÖZCAN, Mustafa

Birincil enerji piyasasında payının artması beklenen ve dünyanın daha temiz, daha uygun maliyetli ve güvenli bir enerji geleceğine geçişinde önemli bir rol oynama potansiyeline sahip olan tek fosil yakıt olan doğal gaz, dünyadaki enerji arzının hayati bir bileşenidir. Taşınmış olduğu nitelikleri doğalgazı jeopolitik planda uluslararası önemini artırmaktadır. Türkiye ve AB ülkelerinin enerji politikaları, arz güvenliğine gerekli bir unsur olarak giderek daha fazla önem atfetmektedirler. Bu ülkelerinin gelişen ekonomilerinde enerji ve enrjinin de en önemli bileşenlerinden birisi olan doğal gaz, ...Daha fazlası

Erişime Açık

Küresel Ölçekte Brent Petrol Fiyatını Belirleyen Faktörler ve Çoklu Regresyon Analizi

ÇAĞLAK, Aybüke Büşra

Petrol en önemli enerji kaynaklarından biri olmasının yanı sıra rezerv sahibi ülkeler içinde önemli bir girdi olarak görülmektedir. Petrol yıllar boyunca ülkeler arasında hem üretime hem de ticarete konu olmuştur. Öncelikle, ele alınacak veriler teorik bir şekilde incelenmiş ve sonrasında çoklu regresyon analiziyle araştırılmıştır. Bu çalışmadaki 2008-2022 yılları arasında Brent petrol fiyatının üzerinde Henry Hub doğalgaz fiyatı, altın(ons) fiyatı Euro/usd oranı ve Ham petrol üretim miktarı ile arasındaki ilişki analiz edilmiştir. Bu analiz ele alınırken ekonometrik çalışmalardan biri olan ço ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms