Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 1 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Tez Danışmanı [1]
Yayın Tarihi [1]
Tez Türü [1]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Restorasyonda Kullanılan Malzemelerin Uygunluğu, Hoca Hasan Camii ve Şerafettin Cami Öreği

METE, Hayrunnisa

Tarihi yapıların malzeme özelliklerinin belirlenmesi, restorasyon uygulamaları için önemli bir ön çalıĢmadır. Koruma ve onarım çalıĢmalarında zarar gören malzemelerin yerine kullanılan yeni malzemelerin özelliklerinin tespit edilerek yapıya ait özgün malzemelerle uygunluk göstermesi gerekmektedir. Böylece tarihi yapıların restorasyon çalıĢmaları sonunda aslına uygun ve özgün değerleri ile korunmaları sağlanmaktadır. Tarihi yapılarda kullanılan mevcut yapı malzemeleri ile restorasyonda kullanılan yeni yapı malzemelerin niteliklerinin tespit edilmesi, restorasyon çalıĢmalarının bilinçli müdahale ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms