Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [2]
Erişime Açık

The effect of overuse of smartphone on sleep quality in patients with multiple scleros

BÜYÜKGÖL, Hüseyin | İLİK, Faik

Aim: The aim of this study was to investigate the relationship between sleep quality and smartphone use in patients with MS. Material and Methods: Expanded Disability Status Scale (EDSS) was administered to evaluate MS related disability in patients. Sleep quality was assessed by Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). Smartphone addiction scale (SAS) was used to measure the frequency of smartphone use. Results: Fifty-six MS patients with a mean age of 36.35 ± 8.03 were included in the current study. All patients had relapsing remitting MS and EDSS scores were detected lower than 3. Sleep disor ...Daha fazlası

Erişime Açık

Occipital arteriovenos malformation causing migraine with aura

BÜYÜKGÖL, Hüseyin | UYSAL, Emine

Beyin arteriovenöz malformasyonları (AVM), kronik baş ağrısının nadir nedenlerindendir. Yapılan çalışmalarda, AVM' si olan hastaların %14'ünde ilk klinik başvurusu baş ağrısı olduğu belirtilmiştir1. Hoffman ilk kez 1889 yılında AVM ile ilişkili migren benzeri baş ağrısını klinik olarak tanımlamıştır. 1927 yılında ise De Lange tarfından AVM ile ilişkili migren benzeri baş ağrısı ilk kez raporlanmıştır. AVM' ye bağlı baş ağrısı ile migrene bağlı baş ağrısı klinik olarak ayırt edilmemesine rağmen oksipital AVM ile baş ağrısı arasındaki ilişki iyi tanımlanmıştır. Belirgin görsel ve migren benzeri ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms