Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Özel Gereksinimli Çocuk

BEKTAŞ, Murat | AŞKIN CERAN, Merve

Gelişim geriliği olan bireyler için günümüzde, “Özürlü, Engelli, Özel Gereksinimi Olanlar, Özel Eğitim Gerektiren Bireyler” ve benzeri tanımlar kullanılmaktadır. Dünyada ve ülkemizde bireylerin olumsuz etkilenmesini ve etiketlenmesini önlemek için “Özel Gereksinimli Bireyler” tanımı sık kullanılmaktadır (Baykoç 2017). Özel eğitim gerektiren bireyler, doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında meydana gelen sorunlar sonucu, oluşanlar, gelişim döneminde oluşan çeşitli faktörlere bağlı olarak bireylerin bilişsel, dilsel, hareket, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinde ölçme araçlarıyla ö ...Daha fazlası

Erişime Açık

Çocuklar İçin Diyabet Öz Yönetim Ölçeği Geliştirilmesi Ve Psikometrik Özelliklerinin İncelenmesi

AŞKIN CERAN, Merve | BEKTAŞ, Murat | SELVER EKLİOĞLU, Beray

Amaç: Bu çalışmanın amacı, çocuklar için diyabet öz yönetim ölçeği geliştirmek ve psikometrik özelliklerini değerlendirmektir. Yöntem: Araştırmada, Çocuklar İçin Diyabet Öz Yönetim Ölçeğini geliştirmek ve psikometrik özelliklerini belirlemek için tanımlayıcı, ilişkisel ve kesitsel bir tasarım kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini 10-12 yaş arası 212 diyabetli çocuk oluşturmuştur. Ölçek madde havuzu ulusal ve uluslararası literatür taraması sonucunda oluşturulmuş ve ölçeğin içerik geçerliği, pediatri ve diyabet alanında çalışma ları olan 5 uzmana ve dil bilimi alanında 1 uzmana danışılarak d ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms