Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
İlgili Araştırmacılar [1]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [2]
Yayın Türü [1]
Yazar/lar [1]
Atıf Dizini [1]
Yayın Tarihi [2]
Yayın Dili [1]
Dr. Öğr. Üyesi Bedia GüleşKTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ/HUKUK FAKÜLTESİ/ÖZEL HUKUK BÖLÜMÜ/MEDENİ HUKUK ANABİLİM DALI/
Erişime Açık

Türk Hukukunda Yapı İpoteği

GÜLEŞ, Bedia

Tezin konusunu yapı ipoteği oluşturmaktadır. Yapı ipoteği Türk Hukukunda nadiren çalışılmış bir konudur. Ancak yapı çalışanları için oldukça lehe hükümler içermektedir. Bu tez ile kurumun Türk Hukukunda ön plana çıkarılması ve çalışmanın yapı ipoteği uygulamasının artmasına hizmet etmesi amaçlanmıştır. Konu ile ilgili çalışma yapılırken ilk olarak Türk Hukukunda yer alan kaynaklar incelenmiştir. Ayrıca yapı ipoteğinin karşılaştırmalı hukuktaki yeri de dikkate alınmıştır. Yapı ipoteği ile ilgisi doğrultusunda diğer kurumlar da çalışmada incelenmiş bulunmaktadır. Yapı ipoteği tescile dayanan kan ...Daha fazlası

Erişime Açık

Sözleşmeye Müdahaleden Doğan Haksız Fiil Sorumluluğu

GÜLEŞ, Bedia

Türk Hukuk Sisteminde haksız fiil sorumluluğu kapsamında bir zararın karşılanabilmesi için zarar gören konu üzerinde mutlak bir hak olması ya da bir koruma normunun ihlal edilmesi dolayısıyla zararın ortaya çıkması gerekir. Nispi bir hak konusuna üçüncü kişi tarafından zarar verilmesi, doktrindeki hakim görüş tarafından haksız fiil sorumluluğu kapsamında kabul edilmez. Ancak bu kabul, üçüncü kişinin kasıtlı olarak alacaklının zararına hareket ettiği uyuşmazlıklarda hakkaniyetsiz sonuçlara yol açmaktadır. Bu düşünceden hareketle pek çok hukuk sisteminde nispi hak konularına üçüncü kişiler taraf ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms