Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 2 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Roman Çocuklarının Topluma Entegre Olmalarında Eğitimin Katkısı

GENÇ, Yusuf | USTABAŞI GÜNDÜZ, Dilara

Romanlar, sahip oldukları farklı kültürel değerleri ve yaşam biçimleri nedeniyle toplumdan sosyal, ekonomik ve mekânsal boyutta dışlanmaktadırlar. Dışlanmanın bu üç boyutu onların toplumdan daha da uzaklaşmasına, kendi içlerinde sağlıksız koşullarda yaşamalarına, eğitimsiz ya da vasıfsız olmaları nedeniyle istihdama katılamayıp, ortalama yaşam standartlarını yakalama imkânı bulamamalarına neden olmaktadır. Yoksullukla beslenen dışlanmadan kurtulabilmeleri için kısa süreli çözümler kalıcı olmayıp, uzun vadeli sosyal politikalara ihtiyaç vardır. Uzun vadeli ve en kalıcı çözüm bu insanların eğiti ...Daha fazlası

Erişime Açık

Romanlarda Eğitim ve İstihdam Problemleri

GENÇ, Yusuf | AYNACI, Cengizhan | USTABAŞI GÜNDÜZ, Dilara

Devlet olmanın temel göstergesi adil bir yönetim biçimini hayata geçirmektir. Bu adil yönetim birleştirici unsurların ön plana çıkarılıp insanlar arasındaki etkileşimin arttırılmasıyla mümkündür (Genç, Taylan ve Barış, 2015: 80). Devletlerin kalkınması kişilere verilen değer ve onlar için yapılan hizmetlerle paralellik göstermektedir (Aynacı, 2018). Ne var ki bazı bireyler ve/ya gruplar toplumsal kaynaklardan yararlanma konusunda diğerlerine göre daha fazla dezavantaj yaşamaktadır. Romanlar', bahse konu olan bu dezavantajlılık durumlarını eş zamanlı ve çoklu bir biçimde yaşayan, geçmişten günü ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms