Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 4 Adet 0.001 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Erişime Açık

Gündelik Hayatta Kimlik Sunum Ortamı Olarak Sosyal Medya

AYHAN, Döne

Sosyal medya modem danemde toplumsallaşmaya imkan tanıyan bir mekan ve araç haline gelmiştir. Bireyler arasındaki ilişkilerin yönünü, tarzını ve içeriğini değiştirerek kendine has bir dil geliştiren sosyal medya imaj üreterek sanal bir iletişim ortamında belirli bir mesafe üzerinden sunmaktadır. Küreselleşmeyi somut bir şekilde gördüğümüz sosyal medyada bireyler arası etkileşim zayıflayarak toplumsallaşmanın kalitesi buharlaştırmaktadır.

Erişime Açık

İbni Haldun Perspektifinden Kent Kimliğini Anlamak

AYHAN, Döne

Kimlik bir kişinin, kentin, toplumun kendisini nasıl tanımladığını açıklayan temel bir kavramdır. Kimlik kente anlam katarak ona değer atfetmektedir. Kimlik bir kentin imgesi, sembolü ve vücut bulmuş halidir. Kent kimliği ise bir kentin niteliklerini, benzer ve farklı yönlerini açıklamakta kullanılan bir kavramdır. Kent kimliği bir kentin çekirdeği konumundadır. Kentin tüm boyutlarını içeren bir yapı olması sebebiyle kent kimliği kilit noktadır. Kent kimliği kent sakinlerinin şahsi kimliklenme süreçlerinde etkin bir şekilde rol almaktadır. Kent içinde bulunan mekânlarla varlık kazanmaktadır. K ...Daha fazlası

Erişime Açık

Unutturulan Kimliğimizi Hatırlamak İçin Sosyal Dokunuşlar

AKDAĞ, Ömer

Bu kitapta verilmek istenen ana fikir: önce kendimiz olmaktır. İnancımızla, örf-âdet ve ahlakımızla şahsiyetli olmak, daha sonra dünyaya açık olmaktır. Yani öğrenmeye, gelişmeye ve inkişaf etmeye teşne olabilmektir. Sabitemiz olmak kaydıyla dünyaya açık olmak gerekir. Savrulmadan, istikamet üzere mesafe almayı hedef seçerek ilerlemek bizim inancımızın temelidir. Doğru dil, doğru tarih ve doğru inanç şiarımız olmalıdır.

Erişime Açık

Teog Sınavında Başarılı Öğrencilerin İmam Hatip Lisesini Tercih Nedenleri Ve Sosyal Kimlik İnşa Sürecinde İmam Hatip Lisesinin Rolü

BUDAK, Hatice

Çalışmanın amacı 2015-2016 TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerin öğrenim görmek için İmam Hatip Lisesini tercih etme nedenlerini tespit edebilmek ve öğrencilerin kimlik edinme sürecinde sosyalizasyon aracı olarak kabul edilen eğitim kurumunu temsilen İmam Hatip Lisesi’nin rolünün olup olmadığını anlamaktır. Çalışma grubu 2015-2016 yılında TEOG sınavında 500-475 puan alan ve Konya il merkezindeki mevcut İmam Hatip Liselerini tercih eden öğrencilerden oluşmaktadır. Çalışma, nitel araştırma yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada veri toplama aracı olarak görüşme tekniği kullanılmış ve ya ...Daha fazlası

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms