Detaylı Arama

İptal
Bulunan: 5 Adet 0.002 sn
- Eklemek veya çıkarmak istediğiniz kriterleriniz için 'Dahil' / 'Hariç' seçeneğini kullanabilirsiniz. Sorgu satırları birbirine 'VE' bağlacı ile bağlıdır.
- İptal tuşuna basarak normal aramaya dönebilirsiniz.
Filtreler
Filtreler
Bulunan: 5 Adet 0.002 sn
İlgili Araştırmacılar [2]
Ambargo Durumu [1]
Tam Metin [1]
Yayın Türü [1]
Atıf Dizini [1]
Konu Başlıkları [1]
Yayın Tarihi [3]
Yayın Dili [1]
Erişime Açık

Trabzon Merkez ve İlçelerindeki Önemli Tarihi Yapılar

KARPUZ, Haşim

Doğu Karadeniz’in güzel şehri Trabzon çok zengin bir mimari mirasa sahiptir. Bu kitapta, il merkezindeki Bizans ve Türk devri yapılarının önemli örnekleri ile ilçelerden seçilmiş yapılar bütüncül bir yaklaşımla ele alınmıştır. Kitabın büyük bir bölümü daha önce araştırılmamış ilçeler ve köylerdeki değişik fonksiyonlu yapılara ayrılmıştır. Böylelikle ilçelerdeki Türk devri yapılarına dikkat çekilmektedir. Araştırmada en son yabancı ve yerli yayınlar, yüzey araştırmaları ve kazılar gözden geçirilmiş şehrin tarihi, coğrafyası, eski yolları, surlar ve Bizans yapılarına vurgu yapılmıştır. Türk devr ...Daha fazlası

Erişime Açık

Konya'nın Kırk Sanatı-Zenaatı

KARPUZ, Haşim | KARPUZ, Emine

El sanatı ürünleri, günlük yaşam içinde kullanılan giysiler, yaygılar, takılar, silahlar, müzik aletleri, süs eşyaları, mimari unsurlar gibi birçok değişik eseri içine almaktadır. Sanayileşme teknoloji gelişinceye kadar bu ürünler şehir ve kasabalarda mahalli ustalar tarafından üretiliyordu. Bunların büyük çoğunluğu form, malzeme, teknik ve süsleme açısından sanat eseri özelliği taşıyordu. Bunların büyük çoğunluğu günümüzde müzelerin etnografik eserler bölümünde sergilenmektedir. Sanat ve zenaat eserlerini değişik etkenler biçimlendirmektedir.

Erişime Açık
Erişime Açık
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yükümlülüklerimiz ve cerez politikamız hakkında bilgi sahibi olmak için alttaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

creativecommons
Bu site altında yer alan tüm kaynaklar Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Platforms